Kıl Biber Turşusu

Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıl biber
- 10 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 7 yemek kaşığı iri tuz
- 1 yemek kaşığı limon tozu
- 5 su bardağı su
Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıl biberler yıkanır sap kısımları kesilerek bıçak ya da iğne yardımıyla delinir .
- Soyulmuş sarımsaklarla bir arada uygun kavanoza alınır.
- Sirke ,tuz ,limon tozu ,su eriyene kadar karıştırılır .
- Biberlerin üzerine dökülür, yaklaşık bir hafta bekletildikten sora sararan biberler yemeye hazır deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun 😊.
Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






