Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti için şekeri ve suyu kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dk daha ocakta bekletip vanilyayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Keki için şekeri ve yumurtayı çırpalım.
- Ardından başka gereçleri de ekleyelim ve karıştıralım.
- Tabanını yağladığımız kalıbımıza keki yayalım.
- Ben tatlıda alt tabanını kalın sevdiğim için küçük kare borcam kullandım.
- 165 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
- Pişen sıcak kekimize soğumuş şerbeti dökelim.
- Üzeri için süt şeker nişastayı kıvam alana kadar ocakta pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Biraz soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip blenderdan geçirelim.
- Kekimizin üzerine muhallebisini dökelim ve üstüne çokça hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







