Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti için şekeri ve suyu kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dk daha ocakta bekletip vanilyayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  2. Keki için şekeri ve yumurtayı çırpalım.
  3. Ardından başka gereçleri de ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Tabanını yağladığımız kalıbımıza keki yayalım.
  5. Ben tatlıda alt tabanını kalın sevdiğim için küçük kare borcam kullandım.
  6. 165 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
  7. Pişen sıcak kekimize soğumuş şerbeti dökelim.
  8. Üzeri için süt şeker nişastayı kıvam alana kadar ocakta pişirelim.
  9. Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ekleyelim ve ocaktan alalım.
  10. Biraz soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip blenderdan geçirelim.
  11. Kekimizin üzerine muhallebisini dökelim ve üstüne çokça hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma
Ev Yapımı Hazır Gibi Kolay Tavuk Döner Tarifi
Çatlamayan Cheesecake
Çilek Soslu Trileçe
Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
İkramlıklar
Hdabla | © 2025 |