Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım ve 10 dakika kaynatalım.Soğuması için bekletelim.
- Daha sonra kremamızı hazırlayalım.
- Sütü,şekeri ve unu tencereye alıp karıştıralım.
- Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayan kremamıza tereyağını, vanilyayı ve krem şantiyi ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
- Mikserle kremamızı çırpalım.
- Kremamızı soğuması için bekletelim.
- Kekimizi en son yapıyoruz,çünkü şerbet ve kremanın soğuk olması gerekiyor.
- Yumurta ve şekeri kabımızın içerisine ekleyelim.
- Köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Ardından sıvı yağı ekleyelim.
- Daha sonra hindistan cevizi,galeta unu ve cevizi ek edelim.
- Son olarakta kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.
- Bütün materyalleri karıştırdıktan sonra borcamımızın içine dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında dikkatli pişirelim.
- Çatalla kekimizin etrafına delikler açalım.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti dökelim.
- İyice çeken şerbetin akabinde kremayı da eşit biçimde dağıtalım.
- Son olarak hindistan cevizini de serperek buzdolabında 4- 5 saat dinlendirelim. Herkese afiyet olsun:)
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








