Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 .5 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurta çırpılır.
- Sıvıyağı eklenir karıştırılır.
- Geriye kalan materyaller eklenir.
- Kek harcının kıvamı katı olacak.
- Duruma nazaran hindistan cevizi ve galeta unu ölçüsünü arttırabilirsiniz.
- Keki 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz.
- Kekin sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz .
- Muhallebisi için tencereye süt,un, şeker ve nişasta koyulur.
- PiŞtikten sonra içine tereyağı, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpılır.
- Şerbetini çeken tatlının üzerine döküp üzerini hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




