Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; suyu ve şekeri uygun bir tencereye alarak kaynatalım.
- Kaynayan şerbetin altını kapatalım ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, hindistan cevizi, kırılmış ceviz, galeta unu ve kabartma tozunu ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Yağladığımız borcam tepsiye kek hamurunu boşaltarak üstünü düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında 30 dakika pişirelim.
- Kreması için; süt, nişasta, şeker ve vanilyayı tencereye alıp karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra toz kremşanti ekleyerek çırpalım.
- Fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve keki soğumaya bırakalım.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve üzerini düzeltelim.
- Üzerine çokça hindistan cevizi serperek buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Kıbrıs tatlımız servise hazır. Dilimleyerek dilediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

