Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerinizi düzgünce çırpın.
- Ardından üzerine yağınızı ek edin güzelce çırpın.
- Ardından hindistan cevizinizi ekleyin.
- Üzerine küçültülmüş kırılmış cevizinizi ekleyin.
- Ardından galeta ununuzu ve kabartma tozunuzu ekleyin ve uygunca çırpın.
- 180° derece fırında 25 ila 30 dakika ortasında pişirin bu sizin fırınınıza bağlı.
- Şerbeti; 2 su bardağı suyunuzu şekerinizi bir tencereye ek edin.
- Tencereye eklediğiniz materyalleri ocakta kaynatın.
- Soğuyan şerbetinize bir paket vanilya ekleyin ve bir köşede bekletin.
- Muhallebisi:1 litre sütünüzü,nişastanızı,şekerinizi bir tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
- Soğuyan muhallebinize bir paket vanilyanızı ekleyin.
- Bir paket krem şantinizi bir kapta süt ile çırpın ve soğuyan muhallebinize ekleyin.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Ilık olan şerbetinizi soğuyan kekinize ilave edin. Kekiniz şerbetini çekene kadar soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekinizin üzerine muhallebinizi ek edin.
- Tatlınız hazır şimdiden afiyet olsun.
Yorum yapmayı fotoğraf paylaşmayı takip etmeyi unutmayın.
Şimdilik hoşçakalın. 🤎.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
