Kestane

Kestane Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kestane
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kestane Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kestanelerimizi alalım. Bir bıçak yardımıyla dikkatlice kesik atalım.
- Kestiğiniz kestaneleri bir süzgece aktaralım suyu açarak güzelce yıkayalım.
- Ardından genişçe bir kaseye su ve tuzu alalım.
- Şöyle bir karıştırdıktan sonra kestaneleri suyun içerisine aktarıp yaklaşık yarım saat boyunca bekletelim.
- Yarım saatin sonunda kestaneleri kesik yüzeyi üstte kalacak formda pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dakika boyunca kestanelerimizi pişmeye bırakalım. Müddetin sonunda kestaneleri fırından alıp sıcağıyla servis edebilirsiniz.
Kestane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




