Keşkek (Herse)
Keşkek (Herse) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı aşurelik buğday
- Yarım tavuk
- Tuz
- 100 gram tereyağ
Keşkek (Herse) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdaylarımızı akşamdan suya koyalım.Bu daha kolay pişmesini sağlar.
- Gündüz suyunu süzüp güzelce yıkayalım. Tencereye alalım.
- Tavuğu ve tuzu da koyalım. Yavaş yavaş pişirelim.
- Kemikli tavukları çıkaralım.
- Seçip etlerini içine tekrar koyalım.
- Katılaşmaya başladıkça kaşıkla daima ezerek karıştıralım.Bunu sık sık yapalım.
- Buğdaylar yeterlice kaybolacak.
- Bu kıvama gelince altını kapatalım.
- Tereyağını eritelim. Servis ederken tereyağını dökelim. Afiyet olsun🫰.
Keşkek (Herse) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









