Keşkek (Herse)

Keşkek (Herse) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım tavuk
  • Tuz
  • 100 gram tereyağ

Keşkek (Herse) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdaylarımızı akşamdan suya koyalım.Bu daha kolay pişmesini sağlar.
  2. Gündüz suyunu süzüp güzelce yıkayalım. Tencereye alalım.
  3. Tavuğu ve tuzu da koyalım. Yavaş yavaş pişirelim.
  4. Kemikli tavukları çıkaralım.
  5. Seçip etlerini içine tekrar koyalım.
  6. Katılaşmaya başladıkça kaşıkla daima ezerek karıştıralım.Bunu sık sık yapalım.
  7. Buğdaylar yeterlice kaybolacak.
  8. Bu kıvama gelince altını kapatalım.
  9. Tereyağını eritelim. Servis ederken tereyağını dökelim. Afiyet olsun🫰.

Keşkek (Herse) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek
Anne Usulü Mayalı Pişi
Kakaolu Kurabiye
Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tarifi
Kaplumbağa Kurabiye (Videolu)
Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Hdabla | © 2025 |