Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere)

Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kereviz
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri soyup küp küp doğrayıp 15 dk limonlu suda bekletiyoruz.
- Soğanı istediğimiz üzere doğrayıp üzerine şeker, tuz ve karabiberi alıp hafif karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri durulayıp, soyup küp küp doğradığımız patates ve halka halka olan havuçları ekliyoruz 2-3 dakika burda kavuruyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı mandalina suyunu ve 3 bardak içme suyunu ekliyoruz.
- 30-35 dk kadar piştikten sonra afiyet olsun 😊.
Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





