Kerebiç

Kerebiç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kabartma tozu/vanilya
  • Ceviz / fıstık
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kerebiç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, yumurta, sıvı yağı, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu alıp karıştıralım üzerine de unu eleyip karıştıralım 1 saat dinlendirelim.
  2. Ceviz ve fıstığı çekilip pudra şekerini de ekleyim karıştıralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp içli köfte oyar üzere oyalım iç harcından ekleyip, kerebiç kalıbına alıp bastıralım kalıbını aykırı çevirip çıkaralım fırın tepsisine alıp, 180 derece 45 dakika pişirelim.

Kerebiç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ekmek
Revani Tatlısı
Kakaolu Islak Kurabiye
Hindi Fümeli Sandviç
Sömelek Köfte
Gavurdağı Salata
Hdabla | © 2025 |