Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kıvırcık kuzu kol (biz kasapta parçalattık)
- 3 adet kuzu incik
- 2 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tuzu azaltılmış soya sosu
- 1 su bardağı kadar yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Göz kararı acı toz biber
- Göz kararı karabiber
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanları ve sarımsakları rendeliyoruz.
- Ardından soya sosunu,yoğurdu, zeytinyağını,toz biber ve karabiberi ve rendelediğimiz soğan ve sarımsakları marinasyon sürecini yapacağımız kaba alıp karıştırıyoruz. Ben tepside karıştırdım.
- Karışımı hazırladığım tepsiye kıvırcık kuzu kol ve kuzu incikleri alıp masaj yaparak sosu her yerine sürdüm.
- İşlem bittiğinde üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabına koydum.
- 1 gün boyunca buzdolabında beklettim.
- Marinasyon süreci tamamlandıktan sonra fırın kağıdına hazırladığım kuzu kol ve kuzu incikleri aldım güzelce her yerini saracak formda kapattım.
- Üzerini alüminyum folyo ile güzelce sardım.
- Önceden yüksek ısıda ısıttığım fırının orta rafına fırın telini yerleştirip folyoya sardığım kuzu kol ve incikleri fırına attım. (fırın tepsisinin içine biraz su koyup en alta tepsiyi koydum. )
- Fırının kapağını kapatıp ısıyı 160 dereceye düşürdüm 4,5 saat pişirdim.
- Süre sonunda pişen kıvırcık kuzu kol ve kuzu inciklerim servise hazır.
- Servis ederken etlerin yere düşmemesine dikkat edin arkadaşlar. 😊 Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













