Kelle Paça Çorbası

Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kelle eti (düdüklüde haşlanıp didiklenmiş)
- 1-1.5 litre su + haşlama suyu
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
Sonradan içine eklenecekler:
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Servis önerisi:
- 1 tatlı kaşığı pulbiber yada kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kelle Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etlerimiz büyük kesimlerden oluşuyorsa birkaç kesime bölerek düdüklü tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ek ederek haşlıyoruz. Lokum üzere olan etlerimizi başka bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Etin suyunu ise çorbamızı yapacağımız tencereye süzerek ekliyoruz. Didiklediğimiz etleri de üstüne ek ediyoruz. Etlerin üzerini biraz geçecek kadar da sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu sırada terbiyemizi hazırlıyoruz. Bunun için tüm gereçleri bir kapta karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyenin üzerine ekliyoruz.
- Terbiyeyi bir hoş karıştırıp yavaş yavaş çorbanın içine ek ederken bir yandan da çorbamızı devamlı karıştırmaya devam ediyoruz.
- Bu halde de birkaç dk kaynatıp sirkeyi, tereyağı ve tuzu ekleyip birkaç tıp karıştırıyoruz. Çorbamız artık servise hazır.
- Üzerine tereyağ yakıp pul biber ek ederek çorbanıza gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun ♥️.
Kelle Paça Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
