Kek Tarifi

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yumurta +1 su bardağı şekeri kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt ekleyip tekrardan çırpıyoruz.
  3. 2 su bardağı unu ve 1 vanilya ,1 kabartma tozunu da un ile birlikte elekten geçiriyoruz.
  4. Kek harcımızı borcam tepsiye döküyoruz.
  5. Son olarak 180° derece fırına atıyoruz.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Portakallı Kek
Pamuk Poğaça
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Cennet Hurmalı Brownie
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Tavada Leziz Kalamar
Hdabla | © 2025 |