Kefirli Pamuk Poğaça

Kefirli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı içim sade kefir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı içine sarısı dışına
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Beyaz susam
Kefirli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ oda ısısında sade kefir, maden suyu, toz şeker, maya ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte çırpın akabinde denetimli olarak bir ölçü un ve tuz ek ederek birlikte yavaşça yoğurun.
- Ardından denetimli olarak yavaş yavaş unu bırakın ve kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yavaşça ele yapışan poğaça hamurunu yoğurun, akabinde üzerini kapatıp oda ısısında 45 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan kesimler koparıp avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Ardından poğaça hamurunu tepside 30 dakika bekletin ve üzerine yavaşça hazırlanan yumurta sarısını sürüp üzerine susam sürün ve fırına bırakın.
- Benim kendi fırınımda ön ısıtma yapılmadan alt üst fansız ayarda 180 derecede 25 dakika soğuk fırında poğaçaları pişiriyorum.
- Pişen poğaçaları fırından çıkartıp üzerine mutfak örtüsü ile kapatıp, 20 dakika bekletin akabinde servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.
Kefirli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







