Kedidilli Triliçe

Kedidilli Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket kedidili

Süt şerbeti için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema

Arası ve üzeri için;

  • 2 paket kremşanti

Karamel sos için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema

Kedidilli Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kedidillerini tek kat tepsiye dizelim.
  2. Şerbeti için sütü hafif ılıtalım.
  3. Şeker ve kremayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kedidillerini ıslatalım.
  5. Diğer kedidillerini tepsiye dizip kalan şerbeti üzerine yayalım.
  6. Kedidillerine hafif bastırıp hepsinin ıslanmasını sağlayalım.
  7. Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp kedidillerinin üzerine yayalım. Spatulayla düzeltelim.
  8. Karamel için tavaya şekeri dökelim. Sallayıp karamelize edelim.
  9. 1 yemek kaşığı terayağ ekleyip eritelim.
  10. Kremayı en son ekleyip akışkan hale gelene kadar karıştıralım.
  11. Ilıyınca tepsiye yayalım.
  12. Üzerini süsleyip buz dolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Kedidilli Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Kek
Büyük Tepside Limonlu Revani
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Tahinli Kıyır Fit Poğaça
Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Elmalı Rulo
Hdabla | © 2025 |