Kedidilli Triliçe

Kedidilli Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket kedidili
Süt şerbeti için;
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kutu krema
Arası ve üzeri için;
- 2 paket kremşanti
Karamel sos için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
Kedidilli Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kedidillerini tek kat tepsiye dizelim.
- Şerbeti için sütü hafif ılıtalım.
- Şeker ve kremayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Kedidillerini ıslatalım.
- Diğer kedidillerini tepsiye dizip kalan şerbeti üzerine yayalım.
- Kedidillerine hafif bastırıp hepsinin ıslanmasını sağlayalım.
- Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp kedidillerinin üzerine yayalım. Spatulayla düzeltelim.
- Karamel için tavaya şekeri dökelim. Sallayıp karamelize edelim.
- 1 yemek kaşığı terayağ ekleyip eritelim.
- Kremayı en son ekleyip akışkan hale gelene kadar karıştıralım.
- Ilıyınca tepsiye yayalım.
- Üzerini süsleyip buz dolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
Kedidilli Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







