Kedidili Pasta
Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Ara kat ve ıslatmak için:
- 3 paket kedi lisanı bisküvi
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
Üzeri için:
- 1 paket sıvı krema
- Yarım paket beyaz çikolata
Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için: süt, nişasta, şeker, un ve yumurtayı tencereye alın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvama gelince ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelince üzerini streç sinemayla kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Ertesi gün soğuyan kremanın içine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle uygunca çırpın. Krema hazır.
- Kedi lisanlarını hazırlayın 1 su bardağı süte zerdeçalı ekleyin.
- Kedi lisanı bisküvilerini bu sütle ıslatın.
- Pastayı şekillendirin, yuvarlak kalıbın kenarlarına kedi lisanlarını dik halde yerleştirin.
- Tabanına da kedi lisanı dizin.
- Üzerine hazırladığınız kremadan dökün ve yayın. Bu süreci toplamda 3 kat olacak halde tekrar edin.
- Çikolatalı kaplama: yarım paket beyaz çikolatayı benmari yolu eritin ve en üst katın üzerine dökün.
- Pastayı bu haliyle 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- Son dokunuş kalan kremayı en üste yayın ve dilediğiniz halde süsleyin. Afiyet olsun🌷💜.
Not: şayet pasta bir gece buzdolabında beklerse kıvamı ve lezzeti çok daha hoş olur.
Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









