Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Ara kat ve ıslatmak için:

  • 3 paket kedi lisanı bisküvi
  • 1 su bardağı süt (ıslatmak için)

Üzeri için:

  • 1 paket sıvı krema
  • Yarım paket beyaz çikolata

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için: süt, nişasta, şeker, un ve yumurtayı tencereye alın.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kıvama gelince ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç sinemayla kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
  5. Ertesi gün soğuyan kremanın içine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle uygunca çırpın. Krema hazır.
  6. Kedi lisanlarını hazırlayın 1 su bardağı süte zerdeçalı ekleyin.
  7. Kedi lisanı bisküvilerini bu sütle ıslatın.
  8. Pastayı şekillendirin, yuvarlak kalıbın kenarlarına kedi lisanlarını dik halde yerleştirin.
  9. Tabanına da kedi lisanı dizin.
  10. Üzerine hazırladığınız kremadan dökün ve yayın. Bu süreci toplamda 3 kat olacak halde tekrar edin.
  11. Çikolatalı kaplama: yarım paket beyaz çikolatayı benmari yolu eritin ve en üst katın üzerine dökün.
  12. Pastayı bu haliyle 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  13. Son dokunuş kalan kremayı en üste yayın ve dilediğiniz halde süsleyin. Afiyet olsun🌷💜.

Not: şayet pasta bir gece buzdolabında beklerse kıvamı ve lezzeti çok daha hoş olur.

Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kaşarlı Tatlı Patates
Tavuk Dürüm
Patates Ekmeği
5 Dakikada Efsane Yumurta Kapama Kahvaltıya Şok Lezzet!
Spoonful
Mercimekli Ekmek (Glutensiz)
Hdabla | © 2025 |