Kedi Dili Pasta

Kedi Lisanı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket kedi lisanı bisküvi (ıslatmak için de 1 su bardağı süt)
İç katman muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 tane muz
En üstü ve süsleme için:
- 1 paket çikolata sosu ve hindistan cevizi
Kedi Lisanı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kelepçeli kek kalıbımızın kenarına, ıslattığımız ve kalıbın boyutuna nazaran kestiğimiz kedi lisanlarını yerleştirelim.
- Alt tabanına da ıslattığımız kedi lisanlarından koyup en altı kapatalım.
- Sütümüze tüm gereçleri ekleyip yeterlice çırptıktan sonra ocağa alıp pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra kalıbımızın tabanına dökelim.
- Üstüne doğradığımız muzları serpelim.
- Bir kat daha kedi lisanı koyup muhallebimizi dökelim. (muhallebiyi kedi lisanlarını geçmeyecek kadar koyalım ki dışarı taşmasın ve kolay donsun).
- Biraz bekleyip dondurduğumuz muhallebinin üzerine hazırladığımız çikolata sosunu dökelim ve dolaba dinlenmeye bırakalım. (ben 3-4 saat dinlendirdim denemek isteyenler akşamdan yapıp sabah da servis edebilir, daha hoş donar ve hal alır. ).
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kedi Lisanı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

