Kaytaz Böreği
Kaytaz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 fincan ılık su
- 125 gram tereyağ
Üst harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Kaytaz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru mayalamakla başlayalım derin bir kabın içerisine un, ılık su, şeker ve tuzla faal edilmiş mayayı ekleyip yoğuralım üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Üst harcı için; soğanı rendeleyip acısını suyunu sıkıp, atalım. Akabinde kıyma tuz karabiber ve salça ve nar ekşisi ile güzelce yoğuralım.
- Tereyağını bir tavada eritip bezelere ayırdığımız hamurları açarken üstüne sürüp merdane ile uygunca yedirelim yağı hamura. Hamur yırtılabilir fakat zati fırın kağıdına gül biçiminde koyacağımız için sorun değil.
- Gül formunda koyduğumuz hamurların üstüne kıyma harcını ekleyip üzerine fırça ile tereyağ sürüp, evvelce ısıtılmış fırında 35 dk 180 derecede pişirelim.
- Ben sunum yaparken biraz nar ekşisi ekledim. Afiyet olsun 🌸 öbür tariflerim için takipte kalın ☺️
Kaytaz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







