Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 büyük domates (veya 2 küçük)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su

Servis için:

  • Yoğurt (isteğe bağlı)
  • Sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda eklenebilir)

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanması: Ilık süt ve suyu bir kaba alın.
  2. Üzerine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın, 5-10 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  3. Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcın hazırlanması:Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın, domatesi rendeleyin.
  6. Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ve biberleri ekleyerek kavurun.
  7. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  8. Salçaları ekleyin, karıştırın, akabinde rendelenmiş domatesi ekleyin.
  9. Baharatları ek edin ve 1 su bardağı su ekleyerek harcı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  10. Hamurların pişirilmesi:Mayalanan hamuru 8 eşit kesime ayırın.
  11. Her bir parçayı ince lavaş biçiminde açın. Tavada yahut sacda artlı önlü pişirin.
  12.  Yağlamanın servisi: Servis tabağına bir lavaş koyun, üzerine kıymalı harçtan sürün.
  13. Üzerine bir lavaş daha koyup tekrar harç sürün. Bu süreci tüm lavaşlar bitene kadar tekrarlayın.
  14. Kat kat hazırlanan yağlamayı bıçakla dilimleyerek servis edin.
  15. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Köftesi Tarifi
Bol Soslu Islak Kek
Mini Bazlamalar
Muhallebili Kadayıf
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet