Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 büyük domates (veya 2 küçük)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı su
Servis için:
- Yoğurt (isteğe bağlı)
- Sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda eklenebilir)
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanması: Ilık süt ve suyu bir kaba alın.
- Üzerine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın, 5-10 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
- İç harcın hazırlanması:Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın, domatesi rendeleyin.
- Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ve biberleri ekleyerek kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Salçaları ekleyin, karıştırın, akabinde rendelenmiş domatesi ekleyin.
- Baharatları ek edin ve 1 su bardağı su ekleyerek harcı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Hamurların pişirilmesi:Mayalanan hamuru 8 eşit kesime ayırın.
- Her bir parçayı ince lavaş biçiminde açın. Tavada yahut sacda artlı önlü pişirin.
- Yağlamanın servisi: Servis tabağına bir lavaş koyun, üzerine kıymalı harçtan sürün.
- Üzerine bir lavaş daha koyup tekrar harç sürün. Bu süreci tüm lavaşlar bitene kadar tekrarlayın.
- Kat kat hazırlanan yağlamayı bıçakla dilimleyerek servis edin.
- Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





