Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı ;
- Yarım kg yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet kırmızı kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü değişkenlik gösterir kullanılan bardak büyük ölçekteydi klasik cam bardak ise 2 su bardağı ek ediniz)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 su bardağı un ( göz kararı denetimli bir biçimde ek edin)
Not: Ben bir paket konut imali hazır lavaş kullandım.
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğruyoruz ve sıvı yağ da sotelemeye başlıyoruz. Akabinde küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri de ek ediyoruz. Bir iki karışım sonrası kıymamızı ekliyoruz kıyma suyunu bırakıp güzelce çektikten sonra yani tam manasıyla kavurduktan sonra baharatları ve salçasını ek ediyoruz.
- Yarım su bardağı su ek edip kıvamlı bir karışım olunca altını kapatıyoruz. İç harcımız hazır.
- İster hazır lavaş isterseniz elde yaptığınız lavaşlar ile birlikte tabaklama kısmına geçiyoruz.
- Bir adet lavaş üzerine iç harcımızı ekleyip kat kat yapıyoruz.
- Eğer hazır lavaş yerine elde yapmayı denemek isterseniz; üstteki gereçler ile oluşturulan hamuru bezeler haline bölün ve yanmaz gözleme tavasında oklava ile açtıktan sonra pişirin.
- Afiyet olsun 🤗
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







