Kayseri Ketesi

Kayseri Ketesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı tereyağ yahut paketyağ (eritilmiş)
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 8bardak kadar un (daha fazlada alabilir una nazaran değişiklik gösterir)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış ceviz

Kayseri Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak maya su ile eritilir ,üzerine toz şeker konur karıştırılır, sonra süt, sıvı yağ, tereyağ ek edilir.
  2. Öncelikle sıvı gereçler daha sonra un ,tuz karıştırılır ,yumuşak bir hamur elde edilir ,mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
  3. İç harcı için un ,sıvı yağ ,tahin, tuz ,ceviz karıştırılır, beze olan ketelerin ortasına konur bezeler yuvarlanır ve düzlenip tepsiye dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür çatalla delikler atılır susam serpilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ,incelik ve kalınlığı isteğe bağlıdır afiyet olsun.

Kayseri Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates
İncirli Muhallebi
Fırında Sebzeli Tavuk Sote
Zeytinli Pamuk Poğaça (Videolu)
Patates Köftesi
Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası)
Hdabla | © 2025 |