Kayseri Ketesi
Kayseri Ketesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı tereyağ yahut paketyağ (eritilmiş)
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 8bardak kadar un (daha fazlada alabilir una nazaran değişiklik gösterir)
İç harcı için:
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tahin
- Yarım çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış ceviz
Kayseri Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak maya su ile eritilir ,üzerine toz şeker konur karıştırılır, sonra süt, sıvı yağ, tereyağ ek edilir.
- Öncelikle sıvı gereçler daha sonra un ,tuz karıştırılır ,yumuşak bir hamur elde edilir ,mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- İç harcı için un ,sıvı yağ ,tahin, tuz ,ceviz karıştırılır, beze olan ketelerin ortasına konur bezeler yuvarlanır ve düzlenip tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür çatalla delikler atılır susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ,incelik ve kalınlığı isteğe bağlıdır afiyet olsun.
Kayseri Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










