Kaynar Sulu Salatalık Turşusu
Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo orta uzunluk turşuluk kornişon salatalık
- Her 1 kavanoz için 3-4 adet çiğ nohut
- Her 1 kavanoz için 2-3 diş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 1 adet büyük uzunluk havuç
Suyu için;
- Her 1 kavanoz için sıcak içme tatlı suyu boyutuna kadar konulacak
- Her 1 kavanoz için yarım çay kaşığı limon tuzu
- Her 1 kavanoz için yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Her 1 kavanoz için bir tatlı dolusu kaya tuz
- Her 1 kavanoz için bir çay kaşığı toz şeker
Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatalıkları yıkayalım bıçakla iki üç yerinden delelim. Kavanoza sarımsak, çiğ nohut koyalım. Ortalarına doğranmış biber havuçtan koyarak dolduralım.
- En son üzerine tuz, şeker, limon tuzu sirkeyi koyalım, sıcak kaynar su dökelim yeni bir kapak ile sıcakken çabucak kapatalım. Beş dk zıt çevirerek bekletelim.
- Sonra tekrar düzgün koyalım güneş görmeyen bir yerde saklayalım. Afiyet olsun 15-20 gün sonra turşumuz hazır.
Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







