Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek

Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta ( m )
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 200 gr kaymak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 adet limon suyu
- 2 adet limon rendesi
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene yumurta ve toz şekeri, ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi ve vanilya ek ederek birlikte açık renk alana kadar güzelce çırpın.
- Ardından sıvı yağ, su ve kaymağı ek edin ve tekrardan yavaşça çırpın.
- Ardından elenmiş unu ve haşhaş kabartma tozu, limon suyu ek ederek birlikte yavaşça spatula yardımıyla yahut tel çırpıcı ile birlikte karıştırın.
- Önceden yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170 derecede 40 dakika denetimli keki pişirin.
- Keki fırından çıkarmadan kürdan yada bıçak yardımıyla keki piştiğini denetim ederek fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın ,ardından kek kalıbından çıkartıp servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Çay bardağı ölçüsü 100 ml
Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



