Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı

Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Kaymak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı irmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon

Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip kadayıfların üzerine döküyoruz kadayıfları elimize didikliyoruz.
  2. Kaymak için süt, şeker, irmiği tencerede kaynatıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz.
  3. Şerbeti için tencereye şeker su ekliyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra limon sıkıp kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Muffin kalıplarını elimizle yağlıyoruz bir tutam kadayıf koyuyoruz içine kaymak ekleyip üzerini kadayıfla kapatıyoruz.
  6. Elimizde güzelce bastırıyoruz fırında denetimli bir halde kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Kadayıfların birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra şerbet döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Bebe Püresi
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Bayat Ekmeklerden Ekmek Pizzası
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |