Kayısıpare

Kayısıpare Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet taze yahut dondurulmuş kayısı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı toz fındık
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- Bütün fındık
Kayısıpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayısı ,şeker ve süt blendırdan güzelce çekiyoruz.
- Sonra tencereye alıyoruz ,içine tereyağı,pirinç unu, zerdeçal ,vanilya ek edip karıştırıyoruz .
- Ocağa alıyoruz ,kıvam alana kadar pişiriyoruz .
- Toz fındık ek ediyoruz ,hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde yuvarlak ortasına fındık koyup afiyet yiyoruz.
Kayısıpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












