Kayısıpare

Kayısıpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet taze yahut dondurulmuş kayısı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı toz fındık
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Bütün fındık

Kayısıpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısı ,şeker ve süt blendırdan güzelce çekiyoruz.
  2. Sonra tencereye alıyoruz ,içine tereyağı,pirinç unu, zerdeçal ,vanilya ek edip karıştırıyoruz .
  3. Ocağa alıyoruz ,kıvam alana kadar pişiriyoruz .
  4. Toz fındık ek ediyoruz ,hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutuyoruz.
  5. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde yuvarlak ortasına fındık koyup afiyet yiyoruz.

Kayısıpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Yemeği
Frambuazlı Trileçe Tarifi
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Hindistan Cevizli Kurabiye (Videolu)
Islak Kek
Çiğ Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet