Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)

Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 gün kurusu kayısı
- 1 su bardağı su (kayısıları haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı irmik
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 ceviz
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gün kurusu kayısılarımızı buharda yahut suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra çatal yardımı ile ezelim.
- İrmik ve suyumuzu tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebimizin üzerine kayısımızı ekleyerek 1 dk karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebimizi kasemize alalım, üzerine rendelediğimiz cevizimizi ekleyelim. Miniklere afiyet olsun. 💙.
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
