Kayısılı Dondurma

Kayısılı Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze kayısı
  • 2 paket krema( 400 ml)
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker ( kayısılar tatlıysa şekeri azaltabilirsiniz)

Kayısılı Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kayısıları yıkayıp ortadan ikiye ayıralım çekirdeğini çıkarıp birbirine değmeyecek halde bir tepsiye dizelim.
  2. 1 saat dondurucuda bekletelim ( bu süreci bir gece öncesinden yapabilirsiniz ).
  3. Donan kayısıları robota alalım üzerine, krema, süzme yoğurt ve şekeri ekleyip çırpalım dondurucuya uygun bir kaba alalım.
  4. Buzlukta donduralım, dondurmayı 1 saat ortayla 4 kez karıştıralım mis üzere dondurmamız hazır afiyet olsun.
  • Not;  krema kullanmak istemeyenler süzme yoğurt yahut kaymak kullanabilir 2 su bardağı kadar

Kayısılı Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İç Pilavlı Tavuk
Un Kurabiyesi
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Kaşarlı Krep Omlet
Orijinal Hamsiköy Sütlacı
Az Acılı Çiğköfte
Hdabla | © 2025 |