Kayısılı Dondurma
Kayısılı Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze kayısı
- 2 paket krema( 400 ml)
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1,5 çay bardağı toz şeker ( kayısılar tatlıysa şekeri azaltabilirsiniz)
Kayısılı Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kayısıları yıkayıp ortadan ikiye ayıralım çekirdeğini çıkarıp birbirine değmeyecek halde bir tepsiye dizelim.
- 1 saat dondurucuda bekletelim ( bu süreci bir gece öncesinden yapabilirsiniz ).
- Donan kayısıları robota alalım üzerine, krema, süzme yoğurt ve şekeri ekleyip çırpalım dondurucuya uygun bir kaba alalım.
- Buzlukta donduralım, dondurmayı 1 saat ortayla 4 kez karıştıralım mis üzere dondurmamız hazır afiyet olsun.
- Not; krema kullanmak istemeyenler süzme yoğurt yahut kaymak kullanabilir 2 su bardağı kadar
Kayısılı Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















