Kayısı Soslu Cheesecake
Kayısı Soslu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- Yarım su bardağı fındık
- 100gr eritilmiş tereyağı
Keki için;
- 800 gr labne peyniri
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
Üzeri için;
- 500 gram taze kayısı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kayısı Soslu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri ve fındığı rondodan çekin, üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın, sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama aktarıp bastırın.
- Keki için fazla suyu süzülmüş labne peynirini bir kaba alın ve üzerine yumurta hariç öteki gereçleri ekleyip yeterlice çırpın .
- Sonra yumurtaları ekleyip tekrardan uygunca çırpın ve borcama aktarın.
- Fırın tepsisinin içine su koyup borcamı da içine yerleştirin evvelden ısıttığınız 160°fırında fansız ayarda 45 dakika pişirin son 5 dakika kala denetim edin salladığınızda yanlar sabit kalıyor yalnızca orta kısmı sallanıyorsa olmuş demektir .
- Fırını kapatıp kapağını yarım açın kek içinde soğusun bu süreci çatlamaması için yapıyoruz.
- Diğer yandan sosu için kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
- Geniş derin bir tavaya alıp üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam için birde süzgeçten geçirin.
- Sonra tekrar tavaya alıp üzerine şeker ve az suyla açtığınız nişastayı ekleyin.
- Kıvama alana dek karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra büsbütün soğuyan cheesecake’in üzerine aktarın buzdolabında 4_5 saat dinlendikten sonra süsleyip dilimleyip servis yapın. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Kayısı Soslu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















