Kaya Kurabiyesi

Kaya Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut hamur işi margarin (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
  • İri modüllü ceviz
  • 5-6 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Kaya Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzüm, ceviz, damla çikolata ve kayısı hariç tüm gereçlerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  2. Üzüm, ceviz ve kayısı eklenir.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak hal vermeden öylece tepsiye dizilir.
  4. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika yavaşça kızarana kadar pişirilir.

Kaya Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan)
Ezilmiş Çıtır Brokoli
Kırma Böreği
Yufkalı İçli Börek
Anneanne Usulü Patates Kızartması
Nohut Tava
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet