Kaya Kurabiyesi

Kaya Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut hamur işi margarin (yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- İri modüllü ceviz
- 5-6 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)
- 1 çay bardağı damla çikolata
Kaya Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzüm, ceviz, damla çikolata ve kayısı hariç tüm gereçlerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Üzüm, ceviz ve kayısı eklenir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak hal vermeden öylece tepsiye dizilir.
- 175 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika yavaşça kızarana kadar pişirilir.
Kaya Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
