Kavurmalı Poğaça Tarifi
Kavurmalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
- 4 5 su bardağı denetimli un
İç harcı için;
- 300 350 gram dana kavurmalık et ( biz yaparken evvelce kavrulmuş dondurucuda bulunan etten kullandık)
- 2 orta uzunluk yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk domates
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz ve isteğe nazaran baharat
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavurmalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra hamurun ağzını kapatın mayalanması için bir örtüyle örtün 1 saat 1,5 saat kadar mayalansın.
- Hamuru yoğurup mayalanmasını beklediğimiz sırada domates ,biberleri doğrayın.
- Tavaya atın hafif kavurun eti ve baharatları ekleyin ve güzelce kavurun. Şayet et evvelce kavrulmuş ise fazla pişirmeye gerek yok.
- Sonra eti kavurduğumuz tencerenin kapağını açık bırakın ve soğusun bu sırada kaşar peynirini rendeleyin kavurulan et soğumadan kaşar peynirini tencereye eklemeyin.
- Soğuduktan sonra güzelce karıştırın hamuru elinizde açın içine 1 yemek kaşığı dolu dolu harçtan koyun ve kapatın yağlı kağıt serili tepsiye dizin yumurta sarısı üzerine sürün susam ve çörekotu atın.
- Önceden alt üst fanlı biçimde 180 derece ısıtılmış fırında 25-28 dakika pişirin. Sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Kavurmalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







