Kavurmalı Hünkar Beğendi

Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Beğendisi için ;

  • 6 adet topalak patlıcan
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Hazır kavurma ( isterseniz kendiniz yapabilirsiniz meskende hazır vardı ben onunla yaptım)

Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar közlenir ,közlenen patlıcanların kabukları soyulur.
  2. Tavaya tereyağ ,un eklenir, un iki dakika kavrulur ,un kokusu çıkana kadar.
  3. Süt eklenir karıştırılır ,patlıcanlar katılır ,daha sonra kaşar eklenir baharatlar da eklenir.
  4. Beğendiğimiz hazır.
  5. Kavurmamızda ısıtılır ,tabağa beğendi katılır ,üstünede kavurma katılır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Erimek Tatlısı
Islak Kek
Sebzeli Hindi But Sote
Fırında Patlıcan Kebabı
Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Mütebbel Tarifi
Hdabla | © 2025 |