Kavurmalı Hünkar Beğendi
Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Beğendisi için ;
- 6 adet topalak patlıcan
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Üzeri için;
- Hazır kavurma ( isterseniz kendiniz yapabilirsiniz meskende hazır vardı ben onunla yaptım)
Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar közlenir ,közlenen patlıcanların kabukları soyulur.
- Tavaya tereyağ ,un eklenir, un iki dakika kavrulur ,un kokusu çıkana kadar.
- Süt eklenir karıştırılır ,patlıcanlar katılır ,daha sonra kaşar eklenir baharatlar da eklenir.
- Beğendiğimiz hazır.
- Kavurmamızda ısıtılır ,tabağa beğendi katılır ,üstünede kavurma katılır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kavurmalı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








