Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Evde En Kolay Kavunlu Dondurma
Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Konutta En Kolay Kavunlu Dondurma İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kavun (içi oyulmuş)
- 200 ml tam yağlı krema (soğuk)
- 1 kutu süt (200 ml, tercihen tam yağlı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası yahut buğday nişastası (kıvam için)
- 1 paket vanilin yahut doğal vanilya özü
İsteğe bağlı;
- 1 çay kaşığı glikoz şurubu yahut bal (daha elastik kıvam için)
Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Meskende En Kolay Kavunlu Dondurma
- Krema ve sütü derin bir kaba alın. Toz şeker ve nişastayı ekleyip topak kalmayacak halde uygunca çırpın.
- Karışımı orta ateşte, daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin (5-7 dakika). Yoğunlaştığında vanilin ve glikoz şurubunu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
- Kavun içini blenderda püre haline getirin. Hazırladığınız krema karışımı ile kavun püresini birleştirip homojen hale getirin. Karışımı kavunun içine doldurun ve en az 6 saat dondurucuda bekletin.
Kavunlu Dondurma Fotoğraflı Yapılışı Konutta En Kolay Kavunlu Dondurma












