Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Evde En Kolay Kavunlu Dondurma

Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Konutta En Kolay Kavunlu Dondurma İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kavun (içi oyulmuş)
  • 200 ml tam yağlı krema (soğuk)
  • 1 kutu süt (200 ml, tercihen tam yağlı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası yahut buğday nişastası (kıvam için)
  • 1 paket vanilin yahut doğal vanilya özü

İsteğe bağlı;

  • 1 çay kaşığı glikoz şurubu yahut bal (daha elastik kıvam için)

Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Meskende En Kolay Kavunlu Dondurma

  1. Krema ve sütü derin bir kaba alın. Toz şeker ve nişastayı ekleyip topak kalmayacak halde uygunca çırpın.
  2. Karışımı orta ateşte, daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin (5-7 dakika). Yoğunlaştığında vanilin ve glikoz şurubunu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Kavun içini blenderda püre haline getirin. Hazırladığınız krema karışımı ile kavun püresini birleştirip homojen hale getirin. Karışımı kavunun içine doldurun ve en az 6 saat dondurucuda bekletin.

Kavunlu Dondurma Fotoğraflı Yapılışı Konutta En Kolay Kavunlu Dondurma

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Salatası (Videolu)
Nefis Tam Tutan Mercimek Köftesi
Yer Fıstığı Kavurma
Tavuklu Pilav
Haşlanmış Yumurtalı Muzlu Puding
Makarna Cipsi
Hdabla | © 2025 |