Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi

Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

2 renkli yapmak isteyene;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nutella

Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını tencereye alalım kadayıf, şeker, ceviz, toz şeker ilave edip, 4 -5 dakika kısık ateşte kavuralım kavrulmuş kadayıf olduğu için çok fazla kavurmaya gerek yok 4- 5 dakika kâfi.
  2. Muhallebi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta koyup güzelce karıştıralım. Kısık ateşte kıvam alana kadar karıştıralım kaynamaya başladıktan altını kısarak 2-3 dakika daha kaynatalım.
  3. Muhallebinin altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyelim cam bir kaseye alıp, arayarak karıştırarak soğumaya bırakalım ben iki renkli yaptım kremayı ikiye bölüp, yarısına nutella ve kakao ek edip karıştırdım.
  4. Kabın en altına kakaolu karışımı ortaya kavrulmuş kadayıf üstüne beyaz olan kısmını döküp dolaba soğuması için kaldıralım.
  5. En üstüne servis sırasında kadayıfı dökelim yumuşaması için kadayıfları soğuduktan sonra saklama kabında saklayalım servis öncesi dökelim. Afiyet olsun.

Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Tarifi
Dereotlu Sarımsaklı Tereyağ Topları
Soslu Patates Kızartması
Yayla Çorbası
Sultan Tatlısı
Karışık Omlet
Hdabla | © 2025 |