Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama

Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt (siz istediğniz kadar kullanın)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt mayası
  • Bir fiske tuz

Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremiz ıslatalım ,buradaki gaye süt tabanına yapışmasın diye sütü tencereye alalım güzelce kaynatalım.
  2. Daha sonra ılımaya bırakalım klasik prosedür serçe parmağınızı sütün soktuğunuz vakit yapmayacak kıvamda olsun( ya da çağdaş usul temassız ateş ölçer varsa 48 derece olacak).
  3. Sütümüz ılıyınca mayanın içine bir kepçe süt koyup süratli hızlı karıştırıyoruz daha sonra kavanozlara biraz süt koyuyoruz ,ağzına kadar doldurmayalım, maya koyacağız.
  4. Daha sonra mayadan her kavanoza 2 yemek kaşığı gelecek biçimde katalım.
  5. Kavanozun kapaklarını sıkıca kapatalım.
  6. Önceden ısıttığımız 50 derece fırına üstünü örtüyle örtüp koyalım burada 6 saat bekleyecek daha sonra buzdolabına koyup bir 6 saatte orada bekletiyoruz.
  7. Daha sonra taş üzere yoğurdumuz hazır afiyet olsun.

Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Karnabahar Kızartması
Karnabahar Köftesi
Ciğer Kavurma
Elmalı Yulaflı Kurabiye
Çikolatalı Parçalı Kek
Yoğurtlu Soğuk Mısır Çorbası
Hdabla | © 2025 |