Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt (siz istediğniz kadar kullanın)
- 2 yemek kaşığı yoğurt mayası
- Bir fiske tuz
Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremiz ıslatalım ,buradaki gaye süt tabanına yapışmasın diye sütü tencereye alalım güzelce kaynatalım.
- Daha sonra ılımaya bırakalım klasik prosedür serçe parmağınızı sütün soktuğunuz vakit yapmayacak kıvamda olsun( ya da çağdaş usul temassız ateş ölçer varsa 48 derece olacak).
- Sütümüz ılıyınca mayanın içine bir kepçe süt koyup süratli hızlı karıştırıyoruz daha sonra kavanozlara biraz süt koyuyoruz ,ağzına kadar doldurmayalım, maya koyacağız.
- Daha sonra mayadan her kavanoza 2 yemek kaşığı gelecek biçimde katalım.
- Kavanozun kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Önceden ısıttığımız 50 derece fırına üstünü örtüyle örtüp koyalım burada 6 saat bekleyecek daha sonra buzdolabına koyup bir 6 saatte orada bekletiyoruz.
- Daha sonra taş üzere yoğurdumuz hazır afiyet olsun.
Kavanozda Taş Üzere Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






