Kavanoz Tatlısı
Kavanoz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo çilek
Krema için ;
- 3 su bardağı un
- 3 Türk kahvesi bardağı un
- 3 Türk kahvesi bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Alt taban için ;
- Kakaolu bisküvi
- Tereyağ
Kavanoz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kakaolu bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağıyla karıştırıp alt taban elde ediniz.
- Geniş bir tencereye krema için süt ,un, şeker alıp karıştırın, biraz ağırlaşınca yumurta ,vanilya ve tereyağ koyup fokurdayıncaya kadar karıştırınız.
- Kavanozu hazırlamaya geçelim.
- Alt bisküvi harcını bir kaşık yardımı ile koyunuz.
- Ardından pastacı kremamız ve doğranan çilekler ile servis ediniz.
- Gerçekten havalı ve catering firmalarınınki kadar lezzetli bir seçenek olacak.
Kavanoz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







