Kavanoz Sarma
Kavanoz Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- İstenilen ölçüde asma yaprağı
- 4-5 tane orta uzunluk soğan
- 1 kilo pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarim limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım yemek kaşığı tuz (damak tadına göre)
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kavanoz Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp kaseye alalım.
- Soğanı küçük küçük doğrayalım. Ve öteki tüm gereçleri ekleyip yeterlice karıştıralım. (ben çiğden yapıyorum).
- Asma yapraklarını kaynar suda 2-3 dk kadar haşlayıp kenara alalım. (ben bahçeden taze kullandım).
- Daha sonra yapraklarımızın saplarını kesip damarlı tarafı içte kalacak biçimde iç harcımızdan koyup saralım.
- Tüm yapraklar bitene dek tıpkı süreci yapalım.
- Sarma süreci bittikten sonra pak kavanozlara sırayla sarmaları dik bir halde dizelim. (ben 500ml kavanoz kullandım siz 1lt lik yapabilirsiniz).
- Kapaklarını sıkıca kapatalım. (kavanozun içine su koymuyoruz!)ve büyükçe bir tencereye kavanozların kapakları yukarda olacak halde koyalım. Kapak kısmına kadar su dolduralım.
- Birbirine çarpmasın diye ortaya havlu üzere bir şey koyabilirsiniz.
- Üstüne de üst çıkmasın diye büyükçe bir tabak yahut dolmalarda kullanılan kapaklardan koyabilirsiniz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 45dk orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Ocağın altını kapattıktan sonra su soğuyana kadar o halde bırakalım ellemeyelim. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayabilirsiniz.
- Yiyeceğiniz vakit kavanozdan çıkarıp tenceye koyun,1 çay bardağı kadar su,bir kaç limon dilimi yada salçalı su yapıp 10dk kısık ateşte pişirmeniz yeterli😉👌.
Kavanoz Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








