Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağ (iyice yumuşamış)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı çiğ bademi iri bir biçimde doğrayın, 1 su bardağı un ile doğranmış bademi tavaya koyup, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Bademli un soğuyunca hamur yoğurma kabına bademli un ve başka bütün materyalleri koyup, karıştırın güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan bir modül alıp, elinizde rulo yapıp tezgaha serin ve üzerine bastırın 1 santim kalınlığında açın sonra bir çay bardağının ağzı ile yarım ay hali verin.
- Bütün hamuru birebir formda yarım ay biçiminde kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Evvelden yeterlice ısınmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın kurabiyeler soğuyunca bir tabağa pudra şekeri koyup, soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine batırın.
- Pudra şekerine bulandıktan sonra kurabiyeleriniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






