Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı un (bademle birlikte kavurmak için)+2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı unu ve bademi pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
  3. Pudra şekeri ve yağları bir kaba alın karıştırın, daha sonra soğuyan un ve badem karışımını ek edin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kabartma tozu, vanilyayı ve kalan 2 su bardağı unu denetimli bir halde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru düz bir yere kalın bir halde yayın ve çay bardağının ucu ile yarım ay olacak formda biçim verin.
  6. Şekillenen kurabiyelerinizi pişirme kağıdı serili tepsinize yerleştirin ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. (pişme müddeti fırına nazaran değişebiliyor altı kızarınca fırından çıkarın).
  7. Fırından çıkardıktan 2-3 dk sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Turta (Videolu)
Cevizli Köfte
Sıkma
Akşam Yemeği Menüsü
Glutensiz Waffle
Demir Deposu Bebek Yemeği
Hdabla | © 2025 |