Kavala Kurabiyesi
Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş)
- 1 su bardağı un (bademle birlikte kavurmak için)+2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı unu ve bademi pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
- Pudra şekeri ve yağları bir kaba alın karıştırın, daha sonra soğuyan un ve badem karışımını ek edin ve karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu, vanilyayı ve kalan 2 su bardağı unu denetimli bir halde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru düz bir yere kalın bir halde yayın ve çay bardağının ucu ile yarım ay olacak formda biçim verin.
- Şekillenen kurabiyelerinizi pişirme kağıdı serili tepsinize yerleştirin ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. (pişme müddeti fırına nazaran değişebiliyor altı kızarınca fırından çıkarın).
- Fırından çıkardıktan 2-3 dk sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









