Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Un (ele yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edene kadar eklenir)

Hamurun ortası için;

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, şeker, tuzu yoğurma kabına alıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Üzerini örtüp yarım saat bekletelim.
  3. Dinlenen hamuru tezgaha alıp 10 modüle bölüp bezeleyelim.
  4. Bezelediğimiz hamurların üstünü örtelim kurumaması için.
  5. Bir yandan da tereyağı ocağa alıp eritelim içerisine sıvı yağ ekleyelim kenara alalım.
  6. Teker teker hamuru merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamuru bir tabağa alalım erittiğimiz tereyağından 2 -3 kaşık hamura sürelim tekrardan açtığımız hamuru üzerine alıp onunda üzerine yağdan dökelim.
  7. 2 şer tane olacak formda başka farklı hamurların ortalarını ve üstlerini yağlayıp bekletelim. 5 tane katmer olacak.
  8. Dinlenen 2 şer tane hamuru elimizle yavaşça çekiştirerek inceltelim ve açtığımız hamurun üzerine tekrardan 2 kaşık tereyağdan sürüp rulo biçimde sarıp gül böreği formu verelim ve üstünü örtüp buzdolabında 1 saat bekletelim. Buzdolabından çıkarttıktan sonra merdaneyle ne ince ne kalın olacak biçimde biraz büyütelim.
  9. Döküm tava yada teflon tavayı ısıtıp katmeri önlü artlı düzgünce kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra tavadan almadan üzerine hafif tereyağ sürebilirsiniz kıtır kıtır olmasını sağlar.
  10. Pişirdikten sonra fazla yapıp dondurucuyada koyabilirsiniz.

Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🥰.

Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mantı
Starbucks Kurabiye
Havuçlu Kremalı Kek
Arap Tava
Limonlu Çatlak Kurabiye
Dondurmalı İrmik Helvası
Hdabla | © 2024 |