Katkat (Şipşak Milföy)

Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy
  • Sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Toz şeker

Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığına gelen 5 tane milföy hamurunu tezgaha alalım.
  2. Ortadan ikiye keselim.
  3. Ortalarına sürülebilir çikolata koyup, sonra kaşığın art tarafıyla yayalım.
  4. Milföyleri yanlarından tutup, kapatarak hamuru ortada birleştirelim. Parmaklarınızla üzerine yavaşça bastırırsanız pişerken de hiç açılmayacaktır.
  5. Kit katları kapattığımız yerler altta kalacak formda aksi çevirerek bıçakla üzerine birkaç tane çizik atalım.
  6. Hepsini hazırladıktan sonra 1 tane yumurta akına batırıp akabinde şekere batırıp hepsini tepsiye dizelim.
  7. Kit katları evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakalım (fırınınıza nazaran değişiklik gösterir pişirme süresi)
  8. Üzerleri güzelce kızardığında fırından alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 🥰

Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Soslu Makarna
Tahinli Kurabiye
Boşnak Mantısı
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Sağlıklı Yulaflı Kraker
Fırında Şeftali Reçeli
Hdabla | © 2025 |