Katı Yağsız Enfes Şekerpare

Katı Yağsız Enfes Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için:
- 3 tane yumurta ( 1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tahin
- 3,5 bardak un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Bardak ölçüsü:200 ml
Bu ölçüden 25-26 civarından tatlı çıkıyor
Katı Yağsız Enfes Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım karıştıralım, ocağa alalım kaynamaya başlayınca limon suyunu ek ederek 5 dakika kaynatalım ocaktan alalım soğumaya bırakalım (tatlı sıcak,şerbet soğuk olmalı).
- Hamuru için 1 tane yumurta sarısı hariç yumurtaları ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri,irmiği ,tahini ekleyip karıştıralım.
- Üzerine vanilya,kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyelim karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avucumuzda silindir biçimi verip üzerine elimizin ortasıyla hafif baskı yaparak formunu verelim tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim,çatalla çizikler atalım .
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda pişirelim fırından alıp birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökelim 4-5 saat dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Katı Yağsız Enfes Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












