Kastamonu Ekşili Pilav

Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı siyez bulguru (200 ml bardak ölçüsüyle)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
  • 2 adet asma yaprağı
  • 1 su bardağı ekşi yoğurt (200 ml bardak ölçüsüyle)
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 3-4 kısım dereotu
  • 3-4 kısım taze nane
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurdum.
  2. Üzerine domates salçasını ekledim.
  3. Üzerine bulgurumu ve tereyağını ekleyip, kavurdum.
  4. Kabuklarını soyup küp küp doğradığım domateslerimi ekledim.
  5. Sıcak su ve baharatlarımıda katıp, biraz kaynattım.
  6. Kaynayan pilavımın üzerine doğradığım yeşilliklerimi ekledim.
  7. Pilavım pişmek üzereyken ayranını ekleyip, 5 dakika kaynattım. (benim yoğurdum ağır kıvamlı bir ayran üzereydi bu nedenle ben su eklemedim fakat yemeğime katarken yemeğimin suyundan biraz içine aldım karıştırıp o denli döktüm. ).
  8. Pilavımı 10 dakika dinlendirip servis ettim, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Makarna Salatası
Havuç Tarator (Videolu)
Marmelatlı Kurabiye
Alinazik
Çipura Balığı Tarifi
Kumlu Kek
Hdabla | © 2025 |