Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kedidili (12 tanesi)
- 1 yumurta sarısı
- 1 pk krem şanti (1 su bardağı süt)
Üzerine;
- Çikolata sos
- 2.5 bardak süt
Süsleme için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için ;bütün materyalleri tencereye ekleyip pişiriyoruz .
- Pişip biraz soğuduktan sonra krem şanti ekleyip sütü de ek ediyoruz düzgünce çırpıyoruz.
- Çok koyu olmaması için ekliyoruz sütü .
- Parçalara kestiğimiz kedi dillerinide karıştırıp uygun bir sunum tabağına alıp soğumasını bekliyoruz dolabada kaldırabilirsiniz.
- Diğer tarafta çikolata sosu pişirip soğuduktan sonra üzerine ekliyoruz spatulayla düzeltiyoruz.
- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- İster kaşıkla birebir yerde ister tabaklara koyarak servis yapabilirsiniz biz çok beğendik deneyeceklere afiyet olsun.
Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





