Kaşık Poğaça
Kaşık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı yumurta
- 2-3 yemek kaşığı süzme peynir
- 3 adet domates ( ya da 1 su bardağı domates kurusu)
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kol ince doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Karabiber
- Zencefil
- 2,5 – 3 su bardağı elenmiş un
Üzeri için:
- Kaşar rendesi
Kaşık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtayı yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Un hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Unu eleyerek yavaş yavaş ek edin. Ve bir kaşıkla uygunca karıştırın.
- Hamur katı olmayacak. Kaşıkla koyabileceğiniz cıvıklıkta olmalı.
- Resimdeki üzere iki kaşık yardımıyla yağlı kağıda sıralayın fırınınız ısınırken üzerine kaşar rendelerini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Üstündeki kaşarlar yanmasın👍afiyet olsun.
Kaşık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















