Kaşık Poğaça

Kaşık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı süzme peynir
  • 3 adet domates ( ya da 1 su bardağı domates kurusu)
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kol ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Karabiber
  • Zencefil
  • 2,5 – 3 su bardağı elenmiş un

Üzeri için:

  • Kaşar rendesi

Kaşık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı yaklaşık 5 dakika çırpın.
  2. Un hariç tüm materyalleri karıştırın.
  3. Unu eleyerek yavaş yavaş ek edin. Ve bir kaşıkla uygunca karıştırın.
  4. Hamur katı olmayacak. Kaşıkla koyabileceğiniz cıvıklıkta olmalı.
  5. Resimdeki üzere iki kaşık yardımıyla yağlı kağıda sıralayın fırınınız ısınırken üzerine kaşar rendelerini ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Üstündeki kaşarlar yanmasın👍afiyet olsun.

Kaşık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Ekşili Köfte
Şekilli Kurabiye (Videolu)
Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Lor Peynirli Milföy Böreği
Frambuazlı Trileçe
Hdabla | © 2025 |