Kaşık Güzeli Tarifi
Kaşık Hoşu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1 fincan nişasta
- 1 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
Arasına:
- Bebe bisküvisi (ufalanmış)
- Muz dilimleri
- Çilek dilimleri
Çikolata sosu için;
- 1 kutu sıvı krema
- 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
Kaşık Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce katı materyalleri nişasta ,un, şekeri karıştır sonra yumurta ,sütü tencereye alıp daima karıştırarak pişir. Göz göz kaynayınca ocaktan al, tereyağı ve vanilini ekle.
- El blenderıyla pürüzsüz hale getir. Ilınınca içine toz krem şantiyi ekle, mikserle birkaç dakika daha çırp.
- Kuplara/bardaklara evvel ılık krema koy.
- Krema üzerine bebe bisküvilerini rondodan geçirip bir kat koyuyoruz.
- Tekrar krema katı.
- Muz ve çilek paraçaları ekliyoruz.
- Tekrar krema.
- Bu katları damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz.
- Sıvı kremayı küçük bir tencerede ısıt, kaynama noktasına gelince altını kapat. Çikolatayı ekle, büsbütün eriyene kadar karıştır.
- Krema üzerine çikolata sosu döküyoruz.
- Kıyılmış fındık ile süslüyoruz.
- Tatlıyı en az 4 saat buzdolabında dinlendir. Soğudukça kıvamı ve lezzeti güzelleşiyor.
Kaşık Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







