Kaşık Dökme (Peynirli)

Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı tepeleme un
  • Bir tutam dereotu, maydanoz yada nane (tercihen)
  • 1 küçük kase peynir rendesi (peynir tercihi size kalmış)

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur karıştırma kabımıza yumurta ve yoğurdu alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozu peynir tuz ve dereotu ekleyelim.
  3. Bu malzemeleride yeterlice karıştırdıktan sonra denetimli formda unu ekleyelim.
  4. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı olmalı.
  5. Tavaya yağı döküp hafif kızdıralım. Burada değerli olan yağı yakmamak hamurunuzun dışı bir anda kızarır içi çiğ kalır.
  6. Bir kepçe yardımı ile tavaya hamurdan döküp artlı önlü pişirin.

Deneyenlere afiyet olsun 🙏

Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Pancar Salatası
Mısır Unlu Pırasalı Börek ( Kesinlikle Deneyin Enfes Bir Lezzet )
Kremalı Mantarlı Tavuk
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Hdabla | © 2025 |