Kaşık Dökme (Peynirli)

Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı tepeleme un
- Bir tutam dereotu, maydanoz yada nane (tercihen)
- 1 küçük kase peynir rendesi (peynir tercihi size kalmış)
Kızartmak için
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur karıştırma kabımıza yumurta ve yoğurdu alıp karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu peynir tuz ve dereotu ekleyelim.
- Bu malzemeleride yeterlice karıştırdıktan sonra denetimli formda unu ekleyelim.
- Kek hamurundan biraz daha kıvamlı olmalı.
- Tavaya yağı döküp hafif kızdıralım. Burada değerli olan yağı yakmamak hamurunuzun dışı bir anda kızarır içi çiğ kalır.
- Bir kepçe yardımı ile tavaya hamurdan döküp artlı önlü pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun 🙏
Kaşık Dökme (Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




