Kaşarlı Sucuklu Poğaça
Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı
İç harcı için;
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kapya biber
- Rendelenmiş kasar peyniri
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; un hariç gerekli materyalleri uygun bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım. Unu denetimli bir biçimde ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan modüller kopararak beze yapalım.
- Bezeleri elimizle genişletip iç harcından koyarak kapatalım. Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerini bir bez ile örtüp 20 dakika tepsi mayası verelim.
- Ardından bezelerin tam ortasından bıçak ile kesip elinizle hafif açalım. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelimm.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















