Kaşarlı Sucuklu Poğaça

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı

İç harcı için;

  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Kapya biber
  • Rendelenmiş kasar peyniri

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; un hariç gerekli materyalleri uygun bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım. Unu denetimli bir biçimde ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru bir saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurdan modüller kopararak beze yapalım.
  3. Bezeleri elimizle genişletip iç harcından koyarak kapatalım. Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerini bir bez ile örtüp 20 dakika tepsi mayası verelim.
  4. Ardından bezelerin tam ortasından bıçak ile kesip elinizle hafif açalım. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelimm.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Pizza
Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Burçak Pasta
Lokanta Usulü Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |