Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak ile)
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı hamura (sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru insant maya
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (en son hamura eklenecek)
İçine;
- Kaşar peyniri
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su ve süt alınır ,üzerine tereyağ hariç tüm gereçleri ek edip karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .
- En son yumuşak tereyağı ekleyip tekrar güzelce yoğurun.
- Mayalanmasını beklemeden mandalina büyüklüğünde bezeler elde edin.
- Bir merdane ile bezeleri açın ortasına kaşar peyniri koyup hamurun iki yan kısmından hafif içe gerçek katlayıp sıkı olmayacak biçimde rulo halinde sarın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı dizin üzerine streç sinema ile güzelce kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Sabah hamurlarınız mayalanmış ise ayırmış olduğunuz iki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ek edip karıştırın üzerine sürün.
- Susam serpiştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin.
- Hamurunuz dolapta mayalanmamış ise fırını 50 derecede iki üç dakika ısıtıp kapatın poğaçaları fırına koyup mayalanmasını sağlayabilirsiniz ,yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip pişirin afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















