Kaşarlı Menemen
Kaşarlı Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet acı sivri biber yahut çarliston biber
- 6 adet orta uzunluk domates
- 1 ince dilim (20 gram) kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Kaşarlı Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberlerimizi istediğimiz biçim verip tavamıza sıvı yağı ekleyip biberleri pişiriyoruz.
- Bir yandan da domatesleri doğruyoruz .
- Doğrarken biberleri aralıklarla karıştırmayı unutmuyoruz ki ne çok pişsin ne yansınlar orta bir pişirme olsun .
- Pişen biberlerin üstüne doğradığımız domatesleri ekleyip, toplayıp üstünü kapatıyoruz.
- 20-25 dakika aralıklarla ile karıştırmaya devam ediyoruz .Domateslerimiz tam pişsin kıvamını alsın diye.
- Sonra dilimlediğimiz kaşarı ekliyor tekrar üstünü kapatıp 5 dakika erimeye bırakıyoruz.
- Ardından nane ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz 1 dakikaya yakın tekrar pişsin ve hazır sıhhat ve afiyetle :).
Kaşarlı Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










