Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet)
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 50 gram kuyruk yağı ( yoksa yağlı kıyma)
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı maden suyu ( 100 ml)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım paket (7 gram kabartma tozu)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran ayarlayınız )
Arası için;
- 100 gram kaşar peyniri
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Yeşil biber
- Domates
- Patates kızartması
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanı soyup rendeleyiniz ve suyunu sıkınız, sarımsakları da rendeleyiniz yahut eziniz.
- Uygun bir kabın içine kıymayı, kuyruk yağını soğanı, sarımsakları, baharatları ,maden suyunu, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurunuz.
- Küçük küçük modüller koparıp ortasına kaşar peyniri koyunuz kapatıp avcunuzun içinde yuvarlayarak form veriniz.
- Yapmış olduğunuz köfteleri buzdolabında 1 saat dinlendiriniz sonra tavaya sıvı yağı koyup köftelerinizi artlı önlü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Ben biber ,domatesleri eşliğinde servis yaptım siz dilediginiz üzere servis yapınız.
Not:ben kimyonlu çay kaşığının 4/1 ni koydum benim üzere kimyonu çok sevmeyenler için tam ayarlı oluyor.
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















